Air France KLM ще намали с 40% предлагането на вътрешни полети във

...
Air France KLM ще намали с 40% предлагането на вътрешни полети във
Коментари Харесай

Air France намалява почти наполовина вътрешните полети до 2021-а

Air France KLM ще понижи с 40% предлагането на вътрешни полети във Франция до 2021 година, като ще закрие някои дестинации. Това съобщи главният изпълнителен шеф на авиопревозвача Бенжамен Смит, представен от Франс прес.

" Вътрешната мрежа ще претърпи ускорено превръщане ", обяви Смит.

Това решение дава отговор на настояването на страната, която откакто даде на Air France финансова помощ от 7 милиарда евро, изиска от авикомпaнията да усъвършенства рентабилността си и да понижи въздействието върху околната среда, както и да стартира да премисля мрежата си във Франция.

" Капацитетът ще бъде понижен с 40 на 100 за интервала до 2021 година, със закриването на дестинации, когато има железопътна опция за по-малко от два часа и половина и когато тази услуга не е до летище Роаси-Шарл-де-Гол ", изясни Бенжамен Смит. 

Френско-нидерландският авиопревозвач, чиято активност съвсем спря поради рецесията с ковид, регистрира чиста загуба от 1,8 милиарда евро през първото тримесечие и има доста мрачни вероятности до третото тримесечие. 

Повалена от рецесията, провокирана от затварянето на граници, Air France получи помощ от страната от 7 милиарда евро. От тях 4 милиарда евро са банкови заеми, обезпечени на 90% от Франция и 3 милиарда евро са директен заем от страната, в подмяна на задължения за възстановяване на доходността и на проекта за запазване на околната среда. Авиопревозвачът обаче би трябвало да понижи с 50% излъчванията от въглероден диоксид при вътрешните полети до 2024 г. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР